Hur ser volontäruppdraget ut?

Alla skolprogram bygger på grundberättelsen om Redaktör Schwartz och bokförlaget Berättarministeriet. Klasser som aldrig tidigare har besökt något av våra utbildningscenter går först grundprogrammet Redaktör Schwartz bokutgivning, för att bekanta sig med berättelsen om bokförlaget Berättarministeriet. Det är ett pedagogiskt grepp för att ge inlärningen en meningsfull och spännande inramning.

Under programmet går du som volontär in i rollen som medarbetare på bokförlaget. Varje program leds av minst en utbildningsledare som ansvarar för övningen och har rollen som berättare. Vid programmets start går du, tillsammans med övriga volontärer och personal, in i ett rollspel som förlagsmedarbetare och ser tillsammans till att få med barnen i skådespelet. Om barnen ställer frågor till dig är det viktigt att du inte glömmer att du är medarbetare på bokförlaget i relation till barnen. De olika programmens innehåll ser olika ut men gemensamt för alla är historien om redaktör Schwartz. Schwartz är bokförlagets buttra redaktör, en ensamvarg som allra helst sitter nersjunken med en trave böcker, och dricker vad vi tror är kopiösa mängder kaffe. Schwartz symboliserar vårt inre tvivel. Redaktören är skeptisk till barnen till en början men mjuknar upp och blir väldigt imponerad när de lyckas överbevisa hen om att de kan!

Vår ambition är att det ska vara lätt att vara volontär hos oss. Vi har därför samlat all information du kan tänkas behöva i en handbok, som du får tillgång till när du börjar som volontär hos oss. Där finner du, utöver våra etiska riktlinjer och barnsäkerhetspolicy, även information om din roll som volontär, tips och trix vid medverkan på program, en översikt av våra skolprogram och mer information om vår metod och storytelling.

Ett pass är cirka 2 timmar och 45 minuter långt och vi har en förhoppning att man är med minst två gånger per termin. Du bokar själv in dig på de pass som passar just dig, via vår hemsida.

I filmen nedan kan du se hur ett pass på Berättarministeriet går till.

Engagera dig för alla barns rätt till en god och jämlik utbildning.