Marie, volontär i Göteborg

Varför är du volontär på Berättarministeriet?

Ganska snart efter pensioneringen upptäckte jag att jag saknade mina elever, eller barn överhuvudtaget, och genom en kompis fick jag tips om att bli volontär på Berättarministeriet.

Jag sökte upp organisationen på internet och blev intresserad av både innehåll och upplägg. Så väl mottagen har jag aldrig blivit på en arbetsplats! Den arbetsglädje och känsla av att vara viktig som präglade verksamheten gjorde att det var lätt att hänga på.

Mitt favoritpass just nu är Historiedetektiverna, som är en större utmaning eftersom det riktar sig till lite äldre elever. Just den utmaningen, att kunna ge en aha-upplevelse, känns tillfredsställande, och gäller såklart alla skolprogram. Att få ett barn att känna sig nöjd med sitt arbete.